• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Cleantotaal.nlCleantotaal.nl

Het laatste nieuws voor de professionele schoonmaak

  • Nieuws
    • Artikelen
    • Cao schoonmaak
    • Opinie
    • Podcasts
  • Vacatures
  • Vakpartners
    • Innovi
    • The Legal Company
    • Schoonmaak Vakdagen
  • Adverteren
  • Abonneren
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Ontvang de gratis nieuwsbrief
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • Contact
  • 🛒

Een kijkje in de slachterij…

Nieuws 21 februari 2012

Clean Totaal wil een beeld geven van het belang van schoonmaak in alle sectoren van de samenleving. Daarom namen we een kijkje in de keuken van een grote Europese varkensslachterij in Brabant waar dagelijks 13.000 tot 15.000 varkens het ondermaanse verlaten. Schoonmaak is daar een van de kerntaken en een voorwaarde om op een goede en veilige manier vlees te verwerken. We volgden veertien schoonmakers van CSU die een intensieve SVS-training om dit werk nog beter uit te voeren. 

 
Wie vlees eet moet accepteren dat daarvoor dieren gedood worden. Aanvaardbaar als dat op een goede manier gebeurt. Uit het buitenland bereiken ons wat dat betreft wel berichten waar je niet vrolijk van wordt. In ons land gaat het er beter aan toe. Over slachten bestaan vele fabels en misverstanden. Waarover geen discussie bestaat is de nadruk op hygiëne. Gedurende het hele verwerkingsproces waarin het levende varken in anderhalf uur transformeert in diverse eindproducten is de hygiëne zeer streng. Vanzelfsprekend vindt ook de schoonmaak van machines en gebouwen volgens strikte protocollen plaats. De schoonmakers moeten deze protocollen van buiten kennen en ook weten waarom bepaalde handelingen in een bepaalde volgorde moeten worden verricht. Ook is de reiniging en desinfectie niet gelijk op alle afdelingen. Kern is dat moet worden voorkomen dat er kruisbesmettingen ontstaan tussen de diverse afdelingen van de slachterij. Zo worden verschillende schoonmaak- en desinfectiemiddelen gebruikt tijdens de schoonmaak om verschillende soorten bacteriën de baas te blijven.  
 
Lees de hele reportage in Clean Totaal nr. 1-2012 – neem nu een abonnement!

 

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Appreo: “Slimmer, leuker en makkelijker schoonmaken”
18 dec

Appreo: “Slimmer, leuker en makkelijker schoonmaken”

Gom introduceert datagedreven schoonmaak die juist menselijke ervaring centraal zet
17 dec

Gom introduceert datagedreven schoonmaak die juist menselijke ervaring centraal zet

Nettoloon werkenden stijgt in 2026
17 dec

Nettoloon werkenden stijgt in 2026

Woordvoerder Schiphol reageert op aangeboden petitie
16 dec

Woordvoerder Schiphol reageert op aangeboden FNV-petitie

Kerstborrel bij Shell ontsierd door onzekerheid facilitair werknemers
15 dec

Kerstborrel bij Shell ontsierd door onzekerheid facilitair werknemers

Toon meer

Aanbevolen voor jou! Lees meer

Appreo: “Slimmer, leuker en makkelijker schoonmaken”

Appreo: “Slimmer, leuker en makkelijker schoonmaken”

Nettoloon werkenden stijgt in 2026

Nettoloon werkenden stijgt in 2026

Gom introduceert datagedreven schoonmaak die juist menselijke ervaring centraal zet

Gom introduceert datagedreven schoonmaak die juist menselijke ervaring centraal zet

Thema'sVakpartners

Coronavirus

UVC

Captains of Cleaning

cao schoonmaak

Aanbestedingen & contracten

Artikel 38 - cao schoonmaak

Reinigingsmiddelen

Glasbewassing

Schoonmaakbeurzen & Evenementen

Schoonmakend Nederland

SieV

De Dag van de Schoonmaker

Microvezel

Code Schoonmaak

RAS

Toon meer

Footer

  • Home
  • Abonneren
  • Adverteren
Logo Clean Totaal

Copyright © 2025 Prosu BV

Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid
  • Nieuws
    • Artikelen
    • Opinie
  • Vakpartners
    • Schoonmaak Vakdagen
    • The Legal Company
  • Adverteren
  • Vacatures
  • Abonneren op Clean Totaal
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • Over Clean Totaal
  • Winkelmand